donderdag 10 mei 2012

Zienswijze gemeente naar provincie

Vanavond hebben de bewoners opnieuw ingesproken in een vergadering van de commissie Ruimte. In deze vergadering werd de zienswijze besproken die de gemeente wil indienen bij de provincie Utrecht, naar aanleiding van de nieuwe ontwerp-structuurvisie die momenteel ter inzage ligt.
In de zienswijze spreekt de gemeente de voorkeur uit om de locatie Kromwijkerwetering te ontwikkelen als nieuw bedrijventerrein, en bovendien wil zij dat ook andere bedrijven dan transportbedrijf Snel zich hier mogen vestigen.
Dit is de bewoners een flinke stap te ver; dit gaat namelijk geheel in tegen hoe de wethouder het vanaf het begin heeft voorgesteld. De bewoners betoogden dat het gebied voor kleinere bedrijven in het geheel niet nodig is; daarvoor zijn nog genoeg bestaande hectares beschikbaar.
Vooralsnog staat in de ontwerp-structuurvisie van de provincie dat het gebied uitsluitend wordt toegestaan voor de eventuele uitplaatsing van transportbedrijf Snel, en de bewoners hebben zich dan ook krachtig uitgesproken tegen deze poging van de gemeente om een verruiming van deze verordening te bewerkstelligen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten